Snaremossens hantverk

RaggsockorHandmaskinstickat

Posted by Lis Thomsen Sat, September 05, 2015 21:48:41

Jag har nu lärt mig att sticka på min kära sockstickningsmaskin VIKTORIA och erbjuder då raggsockor i tunnare garn. De är stickade i 75% ull/25% akryl, det vill säga ett riktigt sockgarn. De färger som finns på bilden är de som jag erbjuder för tillfället.
Blog image
Blog image

Ett exempel på hur sockorna ser ut. Det finns i tre olika storlekar

35-36 = 22 cm - 23 cm
37-38 = 23 cm - 24 cm
39-41 = 24 cm - 26 cmPRIS: 185 Kr
Sommar i GrännaHandmaskinstickat

Posted by Lis Thomsen Thu, May 14, 2015 10:31:59

Då finns jag på plats i Gränna hamnmagasin med mina handmaskinstickade alster hela sommaren till den sista augusti.

NYTT FÖR I ÅR!!!! Jag stickar raggsockar på min antika sockstickningsmaskin VIKTORIA. Om du inte hittar din storlek eller färg i Gränna så går det alldeles utmärkt att ta kontakt med mig och beställa. Kolla under Viktig info hur du gör det.Vad innebär handmaskinstickatHandmaskinstickat

Posted by Lis Thomsen Sat, September 27, 2014 13:44:12


Det här är min Brother KH260 med resårbädd och mönsterkort. Det innebär precis som det låter att man kan sticka resår med den nedre bädden när den är ihopkopplad med huvudbädden. Men man kan använda resårbädden till en mängd andra saker också, som man lär sig med tiden. Det här är en så kallad grovstickare som har 9 mm mellan nålarna.
Blog image
Här ser man släden som används när man stickar på huvudbädden och därbakom ses där man sätter i ett mönsterkort. Man kan välja att bara sticka på huvudbädden också.
Blog image

Det här är min Brother KX350 som är en enkel och stadig maskin. Den har ingen resårbädd eller mönsterkort. På den här får man göra allt manuellt, utom att sticka maskorna smiley. Det här är en så kallad mellanstickare som har 6,5 mm mellan nålarna.
Blog imageBlog image

Det här är det senaste tillskottet som skiljer sig helt från de två andra. Det här är en sockstickningsmaskin som heter Viktoria och är från början av förra seklet. På den här är jag ännu helt nybörjare och ska i november gå en kurs hos http://ostergarden.dinstudio.se/empty_14.html .
Blog image

För att klargöra lite för en del av de frågor jag får kring mina handmaskinstickade alster så skriver jag ett litet inlägg.

Det finns många fördomar om handmaskinstickat. Ett av de vanligaste är att folk i allmänhet tror att det bara är att ladda ett garnnystan i maskinen, trycka på en knapp och sen gå och fika för att komma tillbaka och plocka ut en färdig tröja ur maskinen. FEL! FEL! FEL!

Att använda en stickmaskin kräver tålamod, kunskap, uppfinningsrikedom och gott om tid.

Jag har manuella maskiner som innebär att jag får lägga upp alla maskor för hand, minska, öka, maska av för hand. Det maskinens släde gör är att den stickar maskorna. Jag har visserligen mönsterkort på en av mina maskiner, men det kräver också att man har övning och färdighet för att kunna fixa det.

När sen t ex tröjans alla delar är klara så ska alla trådar fästas, de ska blockas, sys ihop snyggt och sen är den färdig.

Maskinstickning är inget nytt hantverk alls, läs den här länken,
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stickmaskin


Här finns också mycket läsbart om stickmaskiner;
http://vikatextil.se/fakta.htm

Inom hemslöjden runt om i landet ordnas kurser för att lära sig maskinstickning.

Sen har jag de här damerna att tacka för mycket när tålamod och kunskap höll på att ta slut!

http://myknittingmachinesandme.wordpress.com/
http://diananatters.blogspot.se/
http://www.hobbyknitter.com/

Pennfickor för jobbetUdda, roliga saker till salu

Posted by Lis Thomsen Thu, September 11, 2014 15:18:00

Mycket praktiska och rejäla pennfickor som kan tvättas och användas igen. De har en ficka på baksidan där man kan ha papper, linjaler, saxar och ficklampor t ex. Sen har du den vanliga pennficka och nedtill en tunnel som namnbrickan sitter säkert fast i.
PRIS: 50 KR

KaninerHandmaskinstickat

Posted by Lis Thomsen Thu, September 11, 2014 15:00:14

En härlig mjukis kanin som är stickad i akryl och stoppad med syntetvadd. Svansen är gjord av akrylgarn och öronen av fleece.

PRIS: 95 KR

En rejäl väska/kasseVäskor i alla former

Posted by Lis Thomsen Fri, January 17, 2014 17:15:59

Blog imageEn rejäl kasse som tål att slita på. Den är fodrad och botten är sydd. Den går under benämningen "Dagiskasse" på vissa håll.

PRIS: 100 KR

LunchväskaFör hem och hushåll

Posted by Lis Thomsen Fri, January 17, 2014 16:47:04

Två olika varianter av lunchväska. Den svarta är i vaxduk och den rutiga är i vaxat tyg. Båda har en platta i botten som ger stadga.

PRIS: 50 kr


TygkorgFör hem och hushåll

Posted by Lis Thomsen Fri, January 17, 2014 16:43:59

Blog imageFyrkantig tygkorg i dubbelt bomullstyg. Botten har som mellanlägg grillvadd.

PRIS: 105 kr